SCHILDERIJEN

I'll rise

I’ll rise

Music Within

Music within

Softly heartness

Softly heartness (VERKOCHT)

Bleu pianic

Bleu pianic

Life is a batlefield

Life is a batlefield

Upstairs

Upstairs

Stick Insect

Stick Insect

who´s pulling the trigger

Who´s pulling the trigger

Opgenomen In Collectie

Wat typeert de huidige werken van Karen van de Kerkhove? Er zit een bepaalde wiskunde in. Vlakken en lijnen deformeren ten opzichte van elkaar. Het schilderij heeft een verhaal. Vereenvoudigd in beeld maar niet in gevoel, zoals ze zelf zegt.

De wiskundige vlakken en lijnen treft men zowel letterlijk als figuurlijk op het doek. Zo heeft ze lijnen gespannen van touw en die bevestigd aan piano onderdelen. Dit geeft het kunstwerk extra diepte. Herkenbaarheid en zeggingskracht staan centraal. De telkens terugkerende vlakken begrenzen maar zijn tegelijker tijd getuige van een wilde onbegrensdheid. Afbakening en buiten de lijnen durven gaan, dit zijn de tegenstellingen waar Karen als kunstenaar voortdurend naar op zoek is. Telkens opnieuw vecht ze zich uit het afgebakende veld. Uit recalcitrantie of is het zoeken naar een ultieme vrijheid? Ze geeft zich over aan een permanent proces van vernieuwing en veelzijdigheid.

Haar collectie is te bewonderen in haar eigen studio. Ook houdt ze exposities in binnen- en buitenland. De studio is te bezoeken op afspraak.

Heb je interesse in de collectie schilderijen vul dan onderstaand formulier in.